Het Team

Marcel Binken

Marcel is een ervaren DJ. Het plaatjes draaien zit in zijn bloed en hij doet het al bijna heel zijn leven, zowel op de radio als in clubs en op feesten.

Marcel begon, zoals zovele DJ’s, op zijn 12e op schoolfeestjes te draaien. De schoolfeestjes werden schoolfeesten, de schoolfeesten werden feesten overal en nergens. Er kwam uiteraard een dikke drive-in show en zo was Marcel elk weekend wel onderweg met een bus vol apparatuur om ergens de boel op zijn kop te zetten.

Begin jaren ’80 kwam Marcel in contact met de Goudse lokale etherpiraat Radio Angelina, een destijds enorm populair station met duizenden luisteraars. Hij ging onder de naam André Lafeber radioprogramma’s maken. Die werden opgenomen op bandjes in zijn slaapkamerstudiootje thuis.

Toen de etherpiraterij, door de vele invallen door de RCD, stopte bleef Marcel wel actief als DJ. Dat kwam weer in een stroomversnelling toen de mogelijkheid zich voordeed te draaien in Discotheek De Herberg (later City Life) in Reeuwijk-Dorp. Marcel ontpopte zich daar als een allround feest-DJ. Dat werd opgemerkt en vervolgens draaide Marcel in veel feestcafés en après-skibars, in binnen- en buitenland. Marcel draaide op hele kleine feestjes, maar ook op grote venues met duizenden feestgangers. In het buitenland draaide hij onder andere op Gran Canaria en in Oostenrijk. In zijn tijd als feest-DJ is hij zelfs een keer genomineerd als Feest-DJ van het jaar.

Het draaien in discotheken en op feesten raakte in het slop toen Marcel gehandicapt raakte. Hij besloot weer te gaan draaien op de radio en kwam terecht bij de lokale omroep RTW. Daar heeft hij 4 jaar zijn programma Disco Classics gepresenteerd. Sinds 2020 draait het programma bij SOB FM en sinds 2021 ook bij Radio 182. Marcel maakt het programma in zijn studio thuis.

Disco Classics - Marcel Binken

Nico Koning

Nico Kong is een voormalig Residence Deejay van Discotheek City Life/De Herberg in Reeuwijk Dorp. De Discotheek sloot een aantal jaren geleden de deuren en sindsdien draait  DJ King met zijn eigen indrukwekkende drive in show op feesten en partijen.

King is een Deejay van een uitstervend ras. Hij kan echt lekker plaatjes aan elkaar kletsen, kan desnoods zelfs met cassettebandjes een heel feestje bouwen en heeft het slap ouwehoeren nagenoeg uitgevonden.

Nico Koning is sidekick bij het programma op Radio 182. Beware of gortdroge humor!

10153743_139405589563493_6457443287225213272_n

Marcel van Engelen

Marcel van Engelen kwam een keertje meekletsen in het programma en is sindsdien blijven hangen. Vanaf het prille begin, nu meer dan 5 jaar geleden, is hij er al bij. Eerst af en toe, maar tegenwoordig nagenoeg elke week is hij present als sidekick voor het programma bij SOB FM.

Marcel is er voor de weetjes en de info van de plaatjes. Hij kletst mee vanuit huis in Purmerend, vanachter zijn PC. Via een Zoom en Sonobus verbinding komt hij kraakhelder binnen en heb je niet in de gaten dat hij toch wel een heel eind verderop zit. Af en toe komt hij ook gewoon live in de studio.

Disco Classics - Marcel Binken